FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Samen voor een sterkere arbeidsmarkt in Zuid-Holland

Belangrijke inzichten
  • In 2019 werd het Human Capital Akkoord gesloten tussen 66 partijen uit Zuid-Holland. Deze partijen komen uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid. De Provincie Zuid-Holland en Economic Board Zuid-Holland zijn de initiatiefnemers van dit akkoord.

  • De Human Capital Agenda 2.0 is gelanceerd op 13 juni 2022 en is  een aanscherping van het in 2019 afgesloten Human Capital Akkoord.
  • In 2019 zijn vier routes gedefinieerd om de Zuid-Hollandse arbeidsmarkt en economie duurzaam te verbeteren. In het nieuwe akkoord is het aantal routes uitgebreid tot zeven.
  • Met behulp van deze routes kunnen onder andere de problemen in de technische sector gerichter worden opgelost. Het aantal mbo-techniekstudenten daalt tot in 2030, terwijl het aantal banen zal toenemen vanwege de digitalisering, energietransitie en circulaire economie.
  • Daarnaast wordt met behulp van deze routes meer ingezet op een inclusievere arbeidsmarkt en op de aanpassing van landelijke wet- en regelgeving. De commissie Borstlap heeft met haar adviezen hier al een belangrijke voorzet voor gegeven, aldus Eric Verduyn (Directeur onderwijs NCOI).
Over Economic Board Zuid-holland

Het Economic Board Zuid-Holland (EBZ) bestaat uit 30 van de belangrijkste spelers uit de Zuid-Hollandse economie. Deze partijen komen uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid. Samen zetten zij een fact-based economische strategie uit voor de regio. Deze strategie loopt langs twee paden: het vernieuwen van de economie en het creëren van een excellent vestigingsklimaat. Ieder kwartaal komt het EBZ samen om knelpunten uit de dagelijkse praktijk te bespreken. Op basis van de urgentie van deze knelpunten wordt een taskforce opgericht om verschillende doelstellingen te realiseren.

lees verder

Klik op onderstaande link voor het volledige verslag van de Human Capital Agenda 2.0 lancering.

Terugblik Human Capital Event 2022

POWERED BY

powered by