Inleiding

Binnen de analyse van het thema Vacatures bieden we een overzicht van de regionale vacatures die bij werkgevers en intermediairs op internet verschijnen. Hiervoor maken we gebruik van gegevens van Jobfeed, een product van Textkernel. Jobfeed biedt de mogelijkheid om een bijna real-time beeld van de regionale arbeidsmarkt te schetsen. Tegelijkertijd kunnen trends ook in historisch perspectief geplaatst worden. Dankzij haar sterke technologische basis en kennis van het domein, heeft Textkernel een unieke bron van arbeidsmarktgegevens gecreëerd die gebruikers inzicht geeft in de trends en ontwikkelingen in de vraagzijde van de arbeidsmarkt.

Naast de gegevens van Jobfeed beschikt het UWV ook over vacaturegegevens. Om deze informatie op een toegankelijke wijze te ontsluiten heeft het UWV een tweetal dashboard gemaakt: vacaturemarkt en online vacatures UWV.

Regio

Vacatures naar sector

Binnen deze sectie van het dashboard vacatures bieden we een overzicht naar sector van de regionale vacatures die bij werkgever en intermediairs op internet verschijnen. In de filters kunt u een sector naar keuze selecteren en een keuze maken tussen de vacatures geplaatst door (directe) werkgevers en intermediairs.

Vacatures naar sector

Vacatures naar beroepsklasse

Binnen deze sectie van het dashboard vacatures bieden we een overzicht naar beroepsklasse van de regionale vacatures die bij werkgever en intermediairs op internet verschijnen. In de filters kunt u een beroepklasse naar keuze selecteren en een keuze maken tussen de vacatures geplaatst door (directe) werkgevers en intermediairs.

Vacatures naar beroepsklasse

Vacatures naar beroepsgroep

Binnen deze sectie van het dashboard vacatures bieden we een overzicht naar beroep van de regionale vacatures die bij werkgever en intermediairs op internet verschijnen. In de filters kunt u een beroep naar keuze selecteren en een keuze maken tussen de vacatures geplaatst door (directe) werkgevers en intermediairs.

Vacatures naar beroepsgroep

Vacatures naar opleidingsniveau

Binnen deze sectie van het dashboard vacatures bieden we een overzicht naar opleidingsniveau van de regionale vacatures die bij werkgever en intermediairs op internet verschijnen. In de filters kunt u een beroep naar keuze selecteren en een keuze maken tussen de vacatures geplaatst door (directe) werkgevers en intermediairs.

Vacatures naar opleidingsniveau

Vacatures naar uitstroomprofiel

Binnen deze sectie van het dashboard vacatures bieden we een overzicht naar uitstroomprofiel van de regionale vacatures die bij werkgever en intermediairs op internet verschijnen. In de filters kunt u een uitstroomprofiel naar keuze selecteren en een keuze maken tussen de vacatures geplaatst door (directe) werkgevers en intermediairs.
In de regio Haaglanden zijn er een vijftal uitstroomprofielen vastgesteld: aanpakken, verkopen, helpen, vervoeren en maken. De basis voor de profielen is een analyse van een set kansrijke beroepen, waarbij binnen deze beroepen stil gestaan is bij wat het werk kenmerkt en welke typen mensen daarbij passen.

Vacatures naar uitstroomprofiel

POWERED BY

powered by