FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Arbeidsmarktmonitor Werkcentrum Rijnmond: Monitor 2024 #2

Belangrijke inzichten
  • De nieuwe Arbeidsmarktmonitor WCR (voorheen RWD-monitor), 2024 #2, is verschenen. Vol met nieuwe inzichten over de arbeidsmarkt.

  • Met de lancering van het Werkcentrum Rijnmond (WCR) voor alle regionale arbeidsmarktpartners, zijn de naam en de lay-out van de monitor vernieuwd.

  • Het aantal vacatures is het afgelopen kwartaal gestegen in nagenoeg alle sectoren, zeker voor de niveaus tot en met mbo4. Die groei was het sterkst in horeca, groothandel, sport en recreatie (leisure) en zakelijke dienstverlening. Dat biedt kansen voor werkzoekenden. Verder in deze editie naast de gebruikelijk informatie:

  • Overstapkansen: met kansrijke beroepen in de ICT-ondersteuning

  • Inspiratie: het ROA biedt met haar rapportage een strategische vooruitblik naar 2028

  • En, vraag RAP aan! Van 1 tot en met 31 mei is er weer aanvraagronde voor cofinanciering via het Rijnmonds Arbeidsmarktperspectieffonds (RAP) voor projecten in maatschappelijk-cruciale sectoren en/of economische transities.

  • De monitor verschijnt ieder kwartaal en biedt handvatten voor iedereen die actief werkt aan de arbeidsmarkt. Deel deze informatie vooral ook met anderen. Wilt u meer weten of zich aan willen melden, neem gerust contact met ons op.

Arbeidsmarktmonitor WCR

Werkcentrum Rijnmond, de plek waar je advies en hulp kunt krijgen bij al je vragen over werk, werk vinden en houden, loopbaanontwikkeling en om- en bijscholing. Wij zijn er voor werknemers, werkzoekenden en werkgevers.

In Werkcentrum Rijnmond werken we als partners samen onder één dak met UWV, gemeenten, werkgevers- en werknemersorganisaties, onderwijsinstellingen, SBB, private (opleidings)partijen, WerkgeversServicepunt Rijnmond en Leerwerkloket Rijnmond.

Om relevante ontwikkelingen op de arbeidsmarkt overzichtelijk in beeld te brengen, verschijnt de Arbeidsmarktmonitor WCR ieder kwartaal. De meest recente monitor kan hieronder gedownload worden:

Download

  Arbeidsmarktmonitor WCR: Monitor 2024 #2

Neem voor toelichting contact met ons op:

POWERED BY

powered by