FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

UWV: update kansrijke beroepen juni 2021

belangrijke inzichten
  • De arbeidsmarkt trekt in de loop van 2021 waarschijnlijk aan, waardoor professionals inzicht moeten hebben in kansrijke beroepen.
  • Het UWV laat zien welke beroepen halverwege 2021 voldoende tot goede baankansen hebben. 
  • Nieuwe kansrijke beroepen zijn onder andere: Pedagogisch medewerkers kinderopvang, en Restaurantkoks en medewerkers bediening horeca.
  • Het overzicht van kansrijke beroepen is landelijk, dus het is belangrijk om te controleren of er in de regio van werkzoekenden ook daadwerkelijk vraag is naar de betreffende beroepen.
  • Veel beroepen vragen om specifieke kennis. Daarom is ook een "Inspiratiekaart" toegevoegd waarop per kansrijk beroep een selectie van passende mbo-opleidingen en -certificaten te vinden is. Hiermee kunnen professionals werkzoekenden advies geven over om- of bijscholing. 

De arbeidsmarkt trekt naar verwachting weer aan in de loop van 2021 en om die reden is het belangrijk dat werkzoekenden weten welke beroepen goede baankansen bieden. Daarom heeft UWV eind juni de lijst met kansrijke beroepen geüpdatet. Daarnaast wordt door middel van een "Inspiratiekaart" per kansrijk beroep een selectie van mbo-opleidingen of -certificaten aangegeven, zodat professionals werkzoekenden beter kunnen adviseren over omscholings- of bijscholingsmogelijkheden.

Download hieronder het overzicht van kansrijke beroepen, de methodologische verantwoording en de Inspiratiekaart met opleidingsmogelijkheden.

Lees verder

  Overzicht kansrijke beroepen
  Methodologische verantwoording
  Inspiratiekaart kansrijke beroepen (juni 2021)
  UWV: Pagina kansrijke beroepen

Meer arbeidsmarktdata op het dataportaal van ArbeidsmarktInZicht

Dataportaal ArbeidsmarktInZicht

POWERED BY

powered by